بنچمارک لپ تاپ چیست؟
بنچمارک در دنیای کسب و کار به یک ابزار مهم در صنعت فناوری تبدیل شده است و برای سنجش عملکرد سخت افزار و نرم افزار کاربرد دارد. به عبارت دیگر، اگر قصد اندازه گیری قدرت سخت افزاری یک لپ تاپ و مقایسه آن با سایر لپ تاپ ها را دارید، بهتر است از بنچمارک لپ تاپ استفاده کنید. با بررسی کردن بنچمارک لپ تاپ می توانید به قدرت لپ تاپ پی ببرید و آن را با سایر رقبا مقایسه کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر پیرامون این موضوع، پیشنهاد می کنیم که با این مطلب همراه باشید.
بنچمارک چیست؟
بنچمارک اصطلاحی است که به ارزیابی دقیق مصرف انرژی، عمر باتری، سرعت و سایر عملکردهای دستگاه هایی همچون گوشی های هوشمند، قطعات سخت افزاری، نرم افزاری و لوازم الکترونیکی مصرفی اشاره می کند. البته بنچمارک نه تنها جمع آوری داده ها را تسهیل نموده است بلکه امکان مقایسه محصولات سایر رقبا را فراهم کرده است. اطلاعات جمع آوری شده از طریق بنچمارک کمک می کند تا خریداران قبل از خرید، محصولات فناوری را از نظر عملکردی با هم مقایسه کنند.
انواع بنچمارک
در دنیای تکنولوژی تست های بنچمارک به اشکال متنوعی ارائه می شود. همچنین هر نوع تست بنچمارک مجموعه های مختلفی از معیارها را شامل می شود که می تواند با توجه به نیاز متقاضیان بسیار کارآمد باشد. البته امکان تلفیق چندین نوع تست بنچمارک وجود دارد تا بهترین نتیجه حاصل شود.
- بنچمارک سیستم: این نوع بنچمارک شامل ارزیابی عملکرد کلی یک سیستم کامپیوتری می باشد.
- بنچمارک نرم افزار: این بنچمارک عملکرد کلی یک برنامه، پاسخگویی و کارایی آن را اندازه گیری می کند.
- بنچمارک سخت افزار: این نوع بنچمارک برای ارزیابی قابلیت ها و محدودیت های عناصر سخت افزاری کاربرد دارد. هنگام ارتقای یک سیستم یا خرید آن از بنچمارک سخت افزار استفاده می شود.
- بنچمارک شبکه: برای سنجش عملکرد و اطمینان از کارایی یک شبکه کامپیوتری از بنچمارک شبکه استفاده می شود.
- بنچمارک ذخیره سازی: برای ارزیابی سرعت، کارایی و عملکرد دستگاه های ذخیره سازی از قبیل هارد درایوها، درایوهای حالت جامد و شبکه های منطقه ذخیره سازی از این نوع بنچمارک استفاده می شود.
بنچمارک های لپ تاپ شامل معیارهای کلیدی برای سنجش عملکرد سخت افزارها در شرایط مختلف استفاده هستند. به عبارت دیگر، بنچمارک ها به عنوان تعدادی آزمون، سرعت پردازنده را در فعالیت هایی همچون ویرایش تصاویر، جستجوی اینترنتی، برقراری تماس های ویدئویی و اجرای بازی ها ارزیابی می کنند. طراحی تست های بنچمارک کاملا تخصصی است. به طور مثال در یکی از تست ها، عمر باتری لپ تاپ، در حالی که یک فیلم 4k پخش می شود، بررسی می شود. همچنین کارایی باتری هنگام پخش موسیقی در پس زمینه نیز مورد بررسی قرار می گیرد. آزمون ها و تست های بنچمارک کمک می کنند تا درک درستی از عملکرد و دوام سخت افزار لپ تاپ ها در شرایط واقعی پیدا کنیم.
مهم ترین معیارهای تست بنچمارک لپ تاپ
- قدرت پردازشگر اصلی
- کارت گرافیک
- باتری لپ تاپ و مصرف انرژی
- وزن لپ تاپ
- صفحه نمایش
- هارد سیستم
- حافظه اصلی یا رم
نکات کلیدی برای بنچمارک های لپ تاپ
برنامه های زیادی برای گرفتن بنچمارک از لپ تاپ وجود دارد و در این میان برخی برنامه ها محبوبیت بیشتری نسبت به بقیه دارند. در مجموع به بنچمارکی نیاز دارید که لپ تاپ را تحت شرایط سنگین قرار دهد و سپس عملکرد آن را بسنجد. در ادامه مطلب به معرفی تعداد بنچمارک می پردازیم. به وسیله بنچمارک می توانید به سیستم یا لپ تاپ خود نمره دهید و آن را با دیگر محصولات مقایسه نمایید. بنچمارک ها به صورت رایگان در دسترس کاربران قرار دارند و بهتر است بنچمارک ها را با آداپتور متصل به برق و لپ تاپ در حال شارژ انجام دهید.
هنگام انجام تست، برنامه های باز پس زمینه را ببندید تا عملکرد واقعی لپ تاپ مشخص شود. چون وجود برنامه های زیاد در پس زمینه می تواند نتایج تست لپ تاپ را کاهش دهد و آن را ضعیف تر از واقعیت نشان دهد.
همچنین هنگام تست بهتر است تمام اتصالات همچون وای فای، بلوتوث و ... قطع شود و لپ تاپ روی حالت پرواز قرار گیرد. چون در صورت روشن بودن اتصالات این احتمال وجود دارد که نتایج تست به اشتباه کم یا زیاد شود.
انواع تست بنچمارک لپ تاپ
بنچمارک حافظه اصلی
به وسیله این نوع بنچمارک، حافظه پنهان، قابلیت مدیریت داده ها و سرعت رم ارزیابی می شود. همچنین سرعت ذخیره ساری و دسترسی به داده ها در حافظه های HDD یا SSD بررسی می گردد.
بنچمارک صفحه نمایش
در بنچمارک صفحه نمایش فاکتورهایی مانند کیفیت نمایش در نور کم، رزولوشن و نرخ تازه سازی مورد سنجش قرار می گیرد.
بنچمارک سی پی یو لپ تاپ
برای سنجش عملکرد پردازنده مرکزی، بنچمارک cinebench گزینه مناسبی است. این تست سریع و آسان است و برای انجام آن به 10 دقیقه زمان نیاز دارید. همچنین این تست نشان می دهد که قدرت پردازنده مرکزی کامپیوتر یا لپ تاپ در مقایسه با سایر محصولات در چه جایگاهی قرار دارد. کاربران می توانند به سایت های بنچمارک لپ تاپ مانند CPU Monkey و CG Director مراجعه کنند. پردازنده های مرکزی معمولا 8 هسته ای هستند و تست ها نتایج تک هسته ای و چند هسته ای را به صورت جداگانه اندازه گیری می کنند.
بنچمارک برای تست بهره وری
اگر نمی خواهید با لپ تاپ یا سیستم کارهای سنگین انجام دهید و اغلب وب گردی یا کار با نرم افزارهایی همچون آفیس در برنامه روزانه شما قرار دارد، بهتر است برای تست از بنچمارک Pcmark 10 استفاده کنید. این تست کمک می کند تا عملکرد روزانه لپ تاپ خود را بسنجید و بدانید که تا چه حد در انجام کارهای روزمره بدون مشکل و سریع است.
بنچمارک باتری لپ تاپ
برای سنجش باتری لپ تاپ بنچمارک مستقیمی وجود ندارد که از طریق آن بتوانید شارژدهی باتری لپ تاپ را اندازه گیری کنید. با این وجود برای سنجش این موضوع می توانید از یک روش ساده استفاده کنید. ابتدا باید باتری لپ تاپ 100 درصد باشد و تمام اتصالات وای فای و بلوتوث را قطع کنید. یک ویدئوی 4k را با ویدئو پلیر خود ویندوز اجرا کنید و هر 30 یا 60 دقیقه به لپ تاپ سر بزنید و ببینید که چند درصد از شارژ کم شده است. این کار را تا زمانی ادامه دهید که لپ تاپ خاموش شود. حالا شما مدت زمان پخش ویدئو را می دانید. برای اینکه بتوانید عدد به دست آمده را به استفاده روزانه تعمیم دهید می توانید عدد به دست آمده را در 60 یا 70 درصد ضرب کنید. به احتمال زیاد مدت زمانی که لپ تاپ می تواند در استفاده روزانه دوام بیاورد را به دست می آورید. توجه داشته باشید که تست باتری دقیق نیست چون عوامل مختلفی همچون میزان روشنایی صفحه نمایش، رزولوشن صفحه نمایش و سخت افزار دستگاه روی شارژدهی نهایی دستگاه مؤثر هستند.
جمع بندی
بنچمارک شامل یک تست یا یک سری از تست ها است که برای بررسی عملکرد لپ تاپ یا سیستم یا یک جزء از آن ها طراحی شده است. همچنین بنچمارک به عنوان یک ابزار برای سنجش و مقایسه توان پردازشی و گرافیکی لپ تاپ ها کاربرد دارد و برای مقایسه بنچمارک لپ تاپ باید تست های یکسانی روی دو لپ تاپ انجام گیرد