دلایل ضعیف شدن لپ تاپ گیمینگ
ضعیف شدن لپ تاپ گیمینگ مشکلی است که برای گیمرها می تواند ناراحت کننده باشد و در عین حال به کسب درآمد آنها لطمه وارد کند. البته به دلایل متعددی این مشکل بروز پیدا می کند که در ادامه مطلب پیرامون آن صحبت می کنیم.
به روز نبودن سیستم عامل و وجود درایورهای قدیمی
به روز بودن نرم افزارها سبب می شود که لپ تاپ بهترین عملکرد خود را ارائه دهد در حالی که نصب کامل درایورها هم در این موضوع بی تأثیر نمی باشد. بنابراین بهتر است به صورت دوره ای سیستم عامل و درایورهای قدیمی را به روز کنید تا بتوانید حس خوبی از بازی کردن با لپ تاپ گیمینگ را تجربه کنید. همچنین بهتر است درایورها را از سایت رسمی شرکت سازنده دانلود کنید و می توانید از قسمت ویندوز آپدیت نصب آنها را انجام دهید.
متصل نبودن شارژر هنگام بازی
کارهای سنگین گرافیکی و بازی ها جهت اجرای بهتر به ولتاژ بالایی نیاز دارند. با این وجود، حجم باتری لپ تاپ محدود بوده و فقط ولتاژ ثابتی را به مادربرد می رساند. بنابراین پیشنهاد می کنیم هنگام بازی کردن لپ تاپ خود را به شارژ بزنید، با این روش ولتاژ بالایی در دسترس خواهد بود و از فشار به لپ تاپ جلوگیری می شود.
بیشتر بخوانید: راهنمای خرید لپ تاپ گیمینگ
در این روش نگران خراب شدن باطری نباشید چون با کامل شدن شارژ، باتری لپ تاپ از مدار خارج می شود و به صورت مستقیم از شارژر تغذیه می کند. با بکارگیری این روش به سلامت باتری و سلامت سخت افزار لپ تاپ کمک می کنید. البته لپ تاپ های قدیمی فاقد این تکنولوژی هستند پس هنگام بازی یا کارهای سنگین، باتری را جدا نموده و مستقیم به شارژر متصل کنید.
فعالیت بیش از حد برنامه های پس زمینه
وقتی یک بازی یا برنامه روی لپ تاپ باز می شود حجمی از رم و قدرتی از سخت افزار و پردازنده را به خود اختصاص می دهد حتی اگر استفاده از برنامه نداشته باشید. حافظه در مدل های مختلف لپ تاپ شامل 8 گیگابایت، 16 گیگابایت و 32 گیگابایت می باشد. برای اینکه بتوانید از بالاترین قدرت لپ تاپ استفاده کنید بهتر است برنامه های غیرضروری را ببندید تا بتوانید فضای بیشتری را به کار مد نظر خود اختصاص دهید.
ریبوت نکردن لپ تاپ
ریبوت نکردن طولانی مدت لپ تاپ باعث کند و ضعیف شدن لپ تاپ می شود. اینکه چندین روز لپ تاپ خود را خاموش نکنید یا آن را در حالت استند بای قرار دهید صرفا باعث آسیب به لپ تاپ و کاهش عمر مفید آن می شود. بنابراین توصیه می کنیم بعد از استفاده روزانه از لپ تاپ، حتما آن را خاموش کنید.
عدم بررسی سیستم سخت افزاری با کانفینگ بازی
هر کدام از بازی های ویدئویی دارای جدول مشخصات هستند و گیمر باید به بررسی سیستم سخت افزاری لپ تاپ با مشخصات بازی بپردازد. شرکت های منتشر کننده بازی، سیستم های سخت افزاری مورد نیاز هر بازی را معرفی می کنند تا علاقمندان بازی های ویدئویی در این زمینه دچار مشکل نشوند. اگر این موضوع مد نظر قرار نگیرد قطعا اجرای بازی با باگ همراه خواهد بود. همین موضوع در طول زمان سبب آسیب و ضعیف شدن لپ تاپ های گیمینگ می شود.
بی توجهی به گرم شدن بیش از حد لپ تاپ
لپ تاپ های گیمینگ دارای سیستم سخت افزاری قوی هستند و همین ویژگی باعث گرم شدن آن ها می شود. بی توجهی به این موضوع باعث می شود که سیستم سخت افزاری لپ تاپ گیمینگ ضعیف شود به طوری که با هنگ های طولانی مدت، ری استارت شدن و نمایش صفحه آبی روبه رو خواهید شد. البته در لپ تاپ های جدیدگیمینگ سیستم های خنک کننده تعبیه شده است تا از بروز این مشکل جلوگیری شود. با این وجود، برای خنک کردن لپ تاپ بهتر است از کول پدهای موجود در بازار استفاده کنید.
استفاده از لپ تاپ در محیط های نامناسب
قرار دادن لپ تاپ روی فرش، پتو، تخت و بالش نه تنها باعث مسدود شدن ورودی و خروجی هوای لپ تاپ می شود بلکه باعث ورود گردو غبار به داخل لپ تاپ می گردد. همچنین شما شاهد از کار افتادن فن های لپ تاپ خواهید بود و همین موضوع منجر به داغ شدن لپ تاپ گیمینگ و ضعیف شدن آن می شود. بهترین سطح برای لپ تاپ های گیمینگ و بازی کردن، میز است.
اورکلاک کردن غیراصولی سخت افزار
یک از روش های افزایش قدرت و سرعت سخت افزار، اورکلاک کردن آن است. این روش همیشه مؤثر نیست و اگر اصولی نباشد ممکن است باعث آسیب به سخت افزار لپ تاپ گیمینگ شود. در اورکلاک کردن سخت افزار با بالا بردن ولتاژ سخت افزار، دمای آن بالا می رود و اگر برای پایین آوردن دمای سخت افزار کاری نکنید این احتمال وجود دارد که نتیجه برعکسی از اورکلاک بگیرید. استفاده مداوم از این روش باعث آسیب به سخت افزار شده و لپ تاپ گیمینگ مانند قبل به خوبی کار نمی کند.
عدم استفاده از فضای ذخیره سازی SSD
هر لپ تاپ دارای یک حافظه ذخیره سازی معین است و هارد SSD و هارد HDD دو فضای ذخیره سازی متفاوت هستند. هارد HDD مکانیکال است و اطلاعات بر روی دیسک ذخیره می شود. همچنین این نوع هارد از سرعت پایینی برخوردار است و نسبت به سایر هاردها، فضای ذخیره سازی بیشتری دارد. اما هارد SSD یک فضای ذخیره سازی خشک است که از سرعت بالایی برخوردار است. بازی های ویدئویی معمولا نیاز به سرعت پردازش بالایی دارند بنابراین بهتر است از هارد SDD استفاده کنید.
جمع بندی
لپ تاپ های گیمینگ بخاطر فشاری که طی زمان متحمل می شوند، کیفیت و سرعت خود را از دست می دهند. در این میان دلایل متعددی می توانند باعث ضعیف شدن لپ تاپ گیمینگ شوند که در این مطلب پیرامون آن صحبت کردیم. البته با نگهداری از لپ تاپ و توجه به نکاتی که در این مقاله به آن ها اشاره شد، می توانید این روند را کند کنید.
مطالب مرتبط