آموزشی

چگونه یک لپ تاپ صنعتی (workstation) مناسب انتخاب کنیم ؟

لپ تاپ صنعتی ورک استیشن

بیشترین درخواست در میان کاربران قطعات سخت افزاری کاربران لپ تاپ های قوی هستند.احتمالا پیش خود فکر می کنید منظورمان گیمرها ولپ تاپ های مخصوص بازی است.

با این وجود ما در مورد لپ تاپ های صنعتی و مخصوص کارهای پرقدرت صحبت می کنیم و لپ تاپ هایی که قراره نرم افزارهایی مانند اتوکد،تری دی مکس،معماری،مهندسی،تدوین فیلم،رندر سه بعدی و … را اجرا کنند.

دستگاههای پرقدرتی که قرار است در بخش های مهمی به کار برده شوند،قدرت پردازنده آنها باید در کنار گرافیک پرقدرتش دستگاهی منحصر بفرد را بسازند که بتوانند پردازشهای سنگین را در کسری از ثانیه انجام دهند.

لپ تاپ های صنعتی workstation توسط برندهای مختلفی مانند hp ، Dell و Lenovo ساخته می شوند.شرکت HP مدلهای ZBook  ،شرکت دل هم مدلهای Precision و لنوو هم مدلهای Thinkpad  را مخصوص کارهای سنگین و بصورت صنعتی می سازند بگونه ای که توان و قدرت پردازش آنها برای فعالیتهای گرافیکی قوی مناسب می باشند

این لپ تاپ های صنعتی workstation در مدلهای گوناگون و با قطعات متفاوت روانه بازار می شوند تا همه کسانی که در زمینه کارهای گرافیکی حرفه ای فعالیت می کنند قدرت خرید داشته باشند.

لپ تاپ های صنعتی دارای گواهینامه ISV هستند.(isv  مخفف عبارت Independent Developers Software    است که ویژه شرکت های نرم افزاری مانند Adobe ، Autodesk ، Avid ، PTC ، Siemens PLMS و Dassault Systemes است که با سازندگان رایانه های شخصی کار می کنند تا تضمین کنند که یک دستگاه خاص و آداپتور گرافیکی آن ، درایورها و سایر مؤلفه ها برای برنامه های موردنظر بهینه شده اند.)

اگر از برنامه خاصی در شغل خود استفاده می کنید مثلا SolidWorks باید دنبال انتخاب سیستمی باشید که گواهینامه موردنظر را داشته باشد.

آیا خرید لپ تاپ صنعتی workstation  به صرفه است؟

صادقانه بگویم برای خیلی از افراد نه ، چون بسیاری از افراد نیازی به چنین لپ تاپ های قدرتمندی ندارند مگر اینکه در یکی از زمینه هایی که در بالا به آنها اشاره شد فعالیت داشته باشند اونوقت می توان گفت بعد از انجام چند پروژه هزینه بالای لپ تاپ صنعتی را می توانند جبران کنند.

قبل از اینکه به بررسی چند نمونه از بهترین لپ تاپ های صنعتی بپردازیم در مورد چند ویژگی مهم این نوت بوک ها صحبت می کنیم پس با سهیل سیستم همراه باشید.

CPU و RAM لپ تاپ صنعتی ورک ستیشن

بهترین پردازنده های بازار لپ تاپهای صنعتی ورک ستیشن متعلق به شرکت اینتل هستند و هرچه Core  آن بالاتر باشد قویتر است.

لپ تاپ های مخصوص بازی به شرطی که گرافیک سرعت بالا و خوبی داشته باشند می توانند براحتی با یک پردازنده I5  پاسخگوی نیاز گیمرها باشند در حالیکه لپ تاپ های صنعتی با توجه به نوع کاری که قرار است انجام دهند شاید نیاز به پردازنده های i9  یا Xenon داشته باشند پس قبل از خرید لپ تاپ صنعتی به این نکته توجه کنید که کدام لپ تاپ برای شما ایده آل تر است.

این لپ تاپ ها معمولا دارای حافظه های رم بالایی برای پردازش بهتر اطلاعات هستند و بصورت مینیموم دارای رم ۱۶ گیگ ، ۳۲ گیگ و یا در حالت بسیار نادر ۶۴ گیگ می باشند.در این مورد هم شما باید الزامات نرم افزاری که با آن کار می کنید را در نظر بگیرید و ببینید حافظه ی جانبی مناسب برای کار شما چقدر است.

برخی از لپ تاپ های صنعتی مبتنی بر Xeon از حافظه تصحیح خطای سبک سرور (ECC) پشتیبانی می کنند ، که می تواند خطاهای حافظه تک بیتی را شناسایی و برطرف نماید. ECC DRAM یک پایه اصلی در برنامه هایی مانند محاسبات مالی یا علمی است که حتی کوچکترین اشتباه در داده های داخلی مجاز نیست. گفته می شود ، نیاز به رم ECC برای اکثر برنامه های ISV خارج از جریان اصلی پیشفرض است.

GPU  وDisplay  لپ تاپ های ورک ستیشن:

گرافیک های حرفه ای لپ تاپ های صنعتی Nvidia تحت نام تجاری Quadro یافت می شوند ، دقیقاً همانگونه که AMD را Radeon Pro (که قبلاً FirePro) نامیده می شد.

پرچم دار گرافیک های لپ تاپ های صنعتی شرکت nvidia  مدل Quadro RTX 5000 VR است دارای حافظه ۱۶ گیگ است که در مقایسه با سری گیمینگ همین شرکت GeForce RTX 2080 Ti  که ۱۱ گیگ است ۵ گیگ بیشتر است.

لپ تاپهایی که بر وزن سبک و قابل حمل بودن تاکید می کنند معمولا سایز صفحه نمایش آنها ۱۴ اینچ است اما بیشتر لپ تاپ های workstation صنعتی دارای سایزهای ۱۵٫۶ و ۱۷٫۳ هستند.برخی از شرکتها هر دو نوع را تولید می کنند مثلا لنوو Lenovo ThinkPad P52  در مقابل  P52sیا شرکت اچ پی مدل HP ZBook 15 G5  در مقابل  ZBook Studio x360 G5 که دومی برای حمل و نقل آسانتر طراحی شده است.

وضوح تصویر فول اچ دی یا ۱۰۸۰P حداقل وضوحی است که یک لپ تاپ ورک ستیشن دارد و مدلهای جدیدتر دارای کیفیت تصویر ۴K هستند که برای کارهای گرافیکی ، تدوین فیلمهای باکیفیت و انیمیشن سازی بسیار حائز اهمیت است.

نکته مهم دیگر در انتخاب لپ تاپ های صنعتی که برای بسیاری از گرافیست ها مهم است این است که آنچه در لپ تاپ می بینند در چاپ هم همین رنگها باشد که صفحه نمایش دریم کالر و IPS معمولا چنین امکانی را برای ما فراهم می کند.برخی از لپ تاپ های صنعتی workstation دارای صفحه نمایش Dream color هستند که باید از فروشنده محصول سوال کنید تا از داشتن این ویژگی مطمئن شوید.

ظرفیت هارد و فضای ذخیره سازی لپ تاپ های صنعتی

معمولا کسانی که با لپ تاپ های صنعتی کار می کنند نیاز به فضای ذخیره سازی زیادی دارند به همین دلیل سازندگان این لپ تاپ های workstation غیر از ۲ باکس هارد اصلی یک یا دو قسمت برای هاردهای M2  قرار می دهند.پس با این اوصاف می توانید ظرفیت ۳ تا ۴ ترابایت داده در این لپ تاپ ها قرار دهید.

اتصال سریع با تاندربولت ۳

امروزه برای برقرای ارتباط سریعتر و انتقال سریعتر اطلاعات و یا تصاویر تکنولوژی تاندربولت ۳ حرف اول را می زند پس اگر لپ تاپ صنعتی شما دارای این تکنولوژی پرقدرت باشد دیگر جایی برای بحث نمی ماند و با خیال راحت می توانید حجم وسیعی از اطلاعات را با این تکنولوژی انتقال دهید.جالب است بدانید تاندربولت نیازی به نصب درایور ندارد.

در آخر برخی از نرم افزارهای گرافیکی مانند اتوکد از ۳ دکمه برای ماوس استفاده می کنند و به بررسی این موضوع در لپ تاپ بپردازید که قسمت تاچ پد لپ تاپ دارای چند دکمه است.

امیدواریم این مقاله به شما در انتخاب لپ تاپ صنعتی مورد نظر تان مفید بوده باشد اگر قصد خرید لپ تاپ استوک صنعتی داشتید می توانید با ما در ارتباط باشید تا در انتخاب لپ تاپ موردنظرتان شما را کمک کنیم.خوشحال می شویم با ما مشاوره داشته باشید.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *